Morokulien 2 dages.

Dag 1 i Norge ved Hornåsen. Stævneplads ved fint gammelt hus ved en sø, huset var godt 100 år gammelt i træ med en lade delvist bygget af “brænde”-stykker. Fint stævne med ca 400 deltagere.

Start med 1 min. interval – ham(Jimmy) der skulle starte 1 min. efter mig var allerede ved at overhale i 2. startbås – han blev kaldt tilbage.

Nå jeg starter altid forsigtig, og da jeg ikke så 1. post, hvor den var gemt, med det samme, var Jimmy allerede oppe der. Jeg var gået den “forkerte” vej rundt om stenbunken, postdef. “stenbunke nordside” posten stod i ½ m bred sprække mellem stor sten og et styp nord derfor. Kunne kun ses fra den ene side.

Og nå resten af banen gik OK. Jimmy bummede 7’eren, så jeg kom da først i mål.

Morokulien dag 2 var i Sverige, og her var vi ude i rigtigt svært terræn både mht at komme frem og orienteringen.

Jeg var lidt mystificeret af strækket til 1’eren – som når jeg ser på “sporet” på QuickRoute kan forklares med at start-3-kanten stod små 100 m længere mod NØ på kortet end der hvor skærmen stod i terrænet. Det er jo rart at komme frem til stien når afstanden burde være tilbagelagt – godt og vel. Men der var jo lige små 100 m extra. Lidt rystet finder jeg dog 1’eren godt nok, men skal ikke nyde noget af at forcere mange styps og moser til 2’eren, så hellere udenom, og læse kortet og komme ordentlig ind på det på vejen. Men det var fint, og det gik godt resten af vejen. MEN jeg var nøjeregnende med fremdriften, og det gav “bonus”. Jimmy må være løbet ud af kortet, for han gennemførte ikke, og det var der i alt 4 af de 9 startende i H65 der ikke gjorde. Startede ud som 3’er og endte som 2’er – godt tilfreds med det.


MOROKULIEN – ja det er en sammenstilling af det norske “moro” og det svenske “kul” – begge betyder sjovt eller sjov. Det havde i hvert fald svenske Lennart Hyland og hans norske kollega Randi Kolstad da de i 1959 opfandt en stat på grænsen mellem Sverige og Norge, der hvor der var stillet et monument op i 1910 over de faldne i det sidste slag mellem de 2 lande. Se f. eks. Morokulien