Endelig start på sæsonen – men hvilken start.

Fortræningen var i Tversted klitplantage i smukt sol 0 grader. Der var 30-70 cm sne, så det var tungt, og jeg var glad for vådsokkerne – varme fødder.

Jeg havde sene starttider begge dage. Lørdag var det lidt lettere, der var et spor mange steder – vælg det rigtige. Dog ikke ret meget ude i klitterne – her var en del snefri pletter. Stragegien var planlæg strækket og kompasset tjekkes – det lykkedes. Der var lige et lille svej på vej til 5 og til 9. Det var fedt at vinde over 60 fra S, N og DK.

Søndag i Ålbæk Klitplantage pænt vejr, let frost og vind- solen varmede lidt.Den hårde skorpe på sneen, der kunne bære de første løbere, blev blødere, og kunne kun bære 9 ud af 10 skridt. Så man røg på næsten hvis foden forsvandt ned i dyb sne.

Planlæg strækket og check kompasset ofte – samt skridttælling. På vej til 1. posten, var det dårlig strategi at skre ind tidligt, der var for tæt og det tog tid. Lå på 2. pladsen hele vejen til 7. Så gik der noget galt – let kortslutning/iltsvind og jeg var på vej til 9! “Skakbrædtorienteringen” føltes lidt lang, og endelig tæt ved 9’eren opdagede jeg fadæsen og stormede tilbage til 8. Den havde jeg set andre “gå” ind til.

Det var surt, og extra hårdt, for der var jo tæt “trafik” imod, så det var ud i den dybe sne. Raseriet over fejlen, gjorde at jeg holdt høj fart, og endte så på en plads 17 ud af de 60.

Ålbæk ræseren i overhalingssporet ved sidsteposten (Godt der ikke kom en H21 flyvende forbi):